Yndlingstæppet

Jeg har læst et eller andet sted, at man først er en rigtig hækler, når man har hæklet et tæppe…

Da jeg skulle igang med mit første tæppe, gjorde jeg mig mange overvejelser om, hvilket slags tæppe det skulle være. Granny stripes, oldemorfirkanter eller….? Det endte med, at jeg fik øje på “Yndlingstæppet” hos Yarnfreak og købte opskriften.

image

Så skulle jeg finde ud af, hvilket garn jeg skulle bruge og farver…. Uha, det med farverne var rigtig svært! Der gik laaaang tid før det var helt på plads. Det endte med Drops Safran, bomuldsgarn, i 6 forskellige farver.

image

Som altid med selskab af vores blide kæmpe Rufus, som gerne “prøvekører” mit hækleri

Heldigvis var opskriften rigtig nem at gå til, hvilket bestemt også er nødvendigt, når der skal hækles over 100 lapper! Jeg hæklede tæppet sammen med kædemasker i de yderste maskeled (tror det var hos Lutter Idyl, at jeg så instruktionen i dette). Det er ret besværligt og langsommeligt at hækle tæppet sammen på denne måde, men det bliver meget pænere og mere fladt i samlingerne. Jeg afsluttede med krebsemaskekant.

image

Det færdige resultat

Jeg er selv godt tilfreds med det færdige resultat og kan hermed kalde mig en rigtig hækler!

 

2 thoughts on “Yndlingstæppet

 1. Hej. Jeg er helt betaget af det tæppe du har lavet, og farverne er bare så flotte. Hvor mange ngl. har du brugt til det, da jeg rigtig godt kunne tænke mig at lave det. Jeg har været rundt på nettet og kigge og har set at det garn du bruger er på tilbud, så ville det jo være oplagt at komme i gang. Mvh. Britta.

  • Hej Britta

   Tusind tak for din ros!
   Jeg tør ikke sige præcis, hvor mange ngl. jeg har brugt. Tæppet vejer i færdig form 1.145 gram, men så kommer alle de hæftede ender jo oveni…
   Jeg har brugt 6 forsk. farver og selvfølgelig ekstra af det sorte garn, til sammenhækling og kanter. Køb hellere lidt ekstra, det er så ærgerligt at mangle garn tilsidst!
   Lyder skønt med garntilbud – det kan vi li’!
   God fornøjelse!

   Mange hilsner
   Madam Lilje

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *