Haven

Sommeren 2009 blev vi de heldige ejere af en kolonihave på 500 m2.

Da vi overtog haven, var der stort set ikke andet end græsplæne, to træer og nogle syrener. Dette har hastigt ændret sig og min mand, som bl.a. står for at slå græsset, har efterhånden en temmelig slalom-udfordring, når dette arbejde skal udføres.

image

Haven 2010 – stadig meget åben

Haven, der i starten var meget åben, er nu opdelt i mindre rum. Vi har plantet frugttræer og buske, som forhåbentlig med tiden vil skærme udsynet imellem haverummene mere og mere.

Det fede ved haven er, at den er et “Learning by doing” projekt. Mange af vores idéer, som har været gode i teorien, har vist sig ikke at holde i praksis. Derfor er der lystigt blevet flyttet rundt på planterne undervejs. Haven er i konstant udvikling og vi lærer hele tiden en masse nyt. Vi finder ud af, hvad der trives i vores jord (sandjord) og hvad der ikke gør. Hvad der kræver for meget pasning og hvad der nærmest passer sig selv.

Det der med at dyrke en masse grøntsager, salat og kartofler (i lange lige rækker) er ikke lige vores force. Mens bær, frugt, rabarber og krydderurter er nemmere at gå til. Og så selvfølgelig en masse blomster! Gerne af den selvsående slags. Biodiversitet og økologi er nøgleord, og vores have må gerne være lidt vild. Den skal være en oase, for både dyr og mennesker. Give glæde og ro i sjælen – ikke stress og præstationsangst!

image

Rabarberblomst

Heldigvis er der højt til loftet og plads til individualister i vores haveforening!

Haven giver mange gode timer med sved på panden og hyggeligt samvær med venner og familie. Den er nu blevet døbt “Sommerlyst”, efter min farmor og farfars tidligere bopæl, hvor jeg også har tilbragt mange mange hyggelige timer.

Passionen for blomster er i den grad nedarvet fra både min mor og farmor, og jeg glæder mig over, at det også er lykkedes os at få nogle blomster med, fra begge deres haver.

image

Farmors bonderose

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *