Endelig efterår

Min absolutte favoritårstid er efteråret. Jeg elsker, når man kan mærke luften begynder at forandre sig, som i dag, hvor det blæser så skønt og er under 20°.

image

Lånt fra naturephotos.dk

Herhjemme tør jeg næsten ikke sige det højt, da min mand er udpræget sommermenneske. Han går og surmuler, så snart sommeren begynder at gå på hæld. Han elsker, når vejret er til korte bukser, hvorimod jeg døjer voldsomt med varmen. Egentlig spøjst som vejret kan påvirke os mennesker, på så forskellig vis….

image

Lånt fra bogliv.dk

Jeg synes, at efteråret indbyder til og lover så meget hygge. Skovene er smukke med de ændrede løvfarver og svampe, der gror frem overalt. Man kan finde så meget fint i naturen på denne årstid. Smukke kogler, grene, kastanjer og mos, som kan bruges til både efterårs- og juledekorationer. Skoven dufter helt anderledes om efteråret og stemningen er en helt anden end f.eks. om foråret.

image

Lånt af naturstyrelsen.dk

Faktisk kan jeg meget bedre lide det svenske ord for efterår, nemlig Høst. Ordet Høst er mere positivt ladet og vidner om alle de gaver denne årstid byder på.

image

Lånt fra dr.dk

For mig er efteråret også forbundet med mørke morgener og aftner, med tændte stearinlys, the og indehygge. Kreative beskæftigelser, som juleklip og hækling. Fordybelse i blade og bøger. At se film og serier, med god samvittighed… Hygge sammen med familie og venner.

image

Lånt fra dagens.dk

Og så kan jeg ikke komme udenom, at efteråret er optakt til julen, som er min favorithøjtid. Jeg er sådan en, der kan finde på at lave julepynt, hvornår som helst på året, men det føles nu bedst om efteråret, hvor julen trods alt nærmer sig. Familie og venner ryster på hovedet og kalder mig “juletosse”, men heldigvis har jeg da én “lidelsesfælde”, en veninde, som er ligeså juletosset som jeg. Vi har allerede aftalt, at finde på noget krea i efterårsferien. Uhhh, hvor jeg glæder mig!

Netop som jeg skriver, begynder det at regne på mine vinduer…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *